Opvolging

U kiest wie u in geval van nood komt helpen

Als u alarmeert, schakelen wij uw contactpersonen of uw zorgprofessional in. U bepaalt wie wij bellen. Op het aanmeldformulier geeft u uw keuze door. 

Opvolging door contactpersonen

De zorgcentrale waarschuwt één van uw contactpersonen die u heeft doorgegeven. Het is belangrijk dat uw contactpersonen bereikbaar zijn en bij u in de buurt wonen. Ook is het belangrijk dat ze beschikken over een sleutel van uw woning zodat zij, in geval van nood, direct toegang hebben tot uw woning.

Professionele alarmopvolging

Bij een alarmmelding wordt uw eigen zorgprofessional gebeld. Deze opvolging is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar.

Wanneer u kiest voor professionele alarmopvolging, is het regelen van de woningtoegang verplicht. Zo kan de zorgprofessional altijd bij u naar binnen als dat nodig is. De zorgorganisaties waar Alerta mee samenwerkt, maken gebruik van een sleutelkluis: de Clavisio SMART. Dit is een veilige, gecertificeerde oplossing die (tijdelijk) toegang biedt tot uw woning. Uw huissleutel wordt zo op een veilige plaats bewaard. De Clavisio SMART wordt geopend via een app op de smartphone van uw zorgprofessional.

U kunt de Clavisio SMART eenvoudig aanvragen via Alerta. Wij zorgen dan dat de kluis bij u wordt geïnstalleerd. Kiest u voor de Clavisio SMART dan kunt u dit op het aanvraagformulier aangeven. Wilt u de woningtoegang liever op een andere manier regelen, dan maakt u hierover zelf afspraken met uw zorgorganisatie.

Meer informatie over de over de Clavisio SMART.

Alerta werkt samen met de volgende zorgorganisaties: Carintreggeland, Trivium MeulenbeltZorg en ZorgAccent. Wij kunnen personenalarmering leveren in Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen, Twenterand, Hof van Twente, Dinkelland, Hellendoorn, Wierden, Rijssen /Holten, Haaksbergen, Oldenzaal, Losser, Lemele. 


Direct aanvragen

Neem contact met ons op

Wij vertellen u graag hoe wij u ondersteunen met zorg op afstand.

Bel 074 255 00 80

Deel deze pagina

Alerta werkt samen met

 

Twentse Zorgacademie Secuvita Zinnovators Enovation ZorgAccent Zorgfederatie Oldenzaal Carintreggeland RST TMZ Vriezenhof